Home / Cursus / Masterclass medezeggenschap voor directeuren en bestuurders 036 - 533 15 00
Deel |

Masterclass medezeggenschap voor directeuren en bestuurders

DIRECT INSCHRIJVEN


Training voor:
Schoolleider / bestuurder
Thema:
Strategisch beleid / Medezeggenschap voor schoolleiders en bestuurders
Duur training:
3 uur (van 13.30 tot 16.30 uur)
Kosten:
€ 225 p.p. inclusief Zakboek Medezeggenschap en koffie/thee. Leden van de VOO (individueel, school, bestuur) krijgen 15 procent korting.

In Company prijs op aanvraag: Bel 036 533 1500 of e-mail scholing@voo.nl.

Als directeur of bestuurder wilt u bijdragen aan de kwaliteit van medezeggenschap in uw school en organisatie. Leg hiervoor de basis in deze nieuwe masterclass en wissel ook ervaringen uit met andere deelnemers.

Meerwaarde van medezeggenschap ontstaat als de (gemeenschappelijke) medezeggenschapsraad en de schoolleider of bestuurder in gelijkwaardig overleg elkaars deskundigheid en belangen respecteren. U brengt als schoolleider of bestuurder het algemeen organisatiebelang in, de medezeggenschapsraad legt extra nadruk op de belangen van leerlingen, ouders en personeelsleden en brengt de deskundigheid in vanuit de school zelf.

De samenwerking tussen de medezeggenschapsraad en de directie is van cruciaal belang als het gaat om kwalitatief goed beleid te formuleren dat bijdraagt aan de kwaliteit en uitstraling van de school.

Na deze training beschikt u over bredere en beter hanteerbare kennis van de Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) en kent u de actuele en aangekondigde wijzigingen in de WMS. U kent de spelregels en u kunt met heldere werkafspraken de effectiviteit en de kwaliteit van de medezeggenschap in uw organisatie verbeteren. U heeft vastgesteld wat de (G)MR van u mag verwachten en wat u van de (G)MR verwacht. Daarin staat centraal hoe u overleg met de (G)MR in goede banen kunt leiden en welke verschillende vormen er zijn om dit overleg aan te pakken.

inschrijven

Inschrijven bestaat uit twee stappen. Zoek eerst de geschikte datum en cursus. De tweede stap vult u uw gegevens in.

Kies datum en locatie

  • 15 november 2018Masterclass medezeggenschap voor directeuren/bestuurders in Utrecht (VO)
  • 22 november 2018Masterclass medezeggenschap voor directeuren/bestuurders in Den Bosch PO
  • 10 december 2018Masterclass medezeggenschap voor directeuren/ bestuurders in Rotterdam PO
  • 12 december 2018Masterclass medezeggenschap voor directeuren/bestuurders in Enschede PO