Home / Cursus / MR basis PO op locatie 036 - 533 15 00
Deel |

MR basis PO op locatie

DIRECT INSCHRIJVEN


Meer informatie

Duur 1 bijeenkomst van 17.30 tot 22.00u
Kosten € 1.015,- VOO-leden | € 1.195 niet-leden. Prijs is inclusief MR werkboek voor alle deelnemers. U verdient het lidmaatschap vaak direct terug!
Op locatie MR basis op locatie vindt bij u op school plaats.
Open inschrijving U kunt ook inschrijven op een van de beschikbare locaties (open inschrijving)

Wilt u naast de theorie ook praktische kennis opdoen? MR Basis PO (primair onderwijs) is de complete voorbereiding op het MR-werk; een basiscursus van 4,5 uur. U raakt vertrouwd met de Wet medezeggenschap op scholen (WMS), leert over de belangrijke rechten en plichten en u krijgt vergader- en besluitvormingstechnieken in de vingers. Zo weet u hoe u optimaal invloed uitoefent.


Module 1 Wet- en regelgeving: de WMS


Module 2 De praktijk van de medezeggenschap


Module 3 Vergaderen en besluitvormen


 

De basiscursus medezeggenschap PO reikt u in een compacte bijeenkomst de basiskennis aan die u nodig heeft om uw werk in de medezeggenschapsraad goed te kunnen doen. 

De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) geeft de kaders aan waarbinnen uw MR opereert. Een wettelijke basis biedt echter geen garantie voor het goed functioneren van de medezeggenschap. Daar zult u als MR-lid zelf gestalte aan moeten geven. Met name over de invloed die de MR heeft op besluiten van het bevoegd gezag en de gevolgen daarvan bestaat soms onvoldoende kennis. Met MR basis komt u beslagen ten ijs.

Programma
17.30-18.30u - De WMS
18.30-19.00u - Broodmaaltijd (Optioneel)
19.00-20.30u - Medezeggenschap in de praktijk
20.30-22.00u - Vergaderen en besluitvormen

Volg een cursus bij VOO scholing om bij te blijven en neem gerust een paar collega's mee! 

> Meer informatie? Neem contact op via (036) 5331500 of scholing@voo.nl. U kunt de cursus MR basis ook op een van de beschikbare locaties aanvragen. 

inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig en bestaat uit twee stappen. Kies de door u gewenste datum en locatie. Bij de tweede stap vult u uw gegevens in.