Home / Cursus / MR Basis VO 036 - 533 15 00
Deel |

MR Basis VO

DIRECT INSCHRIJVEN


Meer informatie

Duur 1 bijeenkomst van 17.30 tot 22.00u (met broodmaaltijd)
Kosten € 215,- p.p., inclusief MR werkboek en inclusief broodmaaltijd. Als uw MR lid is van de Vereniging Openbaar Onderwijs krijgt u 15 procent korting en betaalt u slechts € 182,75*. U verdient het lidmaatschap vaak met drie deelnemers al terug!
Open inschrijving Zie hieronder alle plaatsen/data.
Op locatie U kunt MR basis VO ook op uw eigen school aanvragen (op locatie). Het is ook mogelijk de bijeenkomst overdag te organiseren.

Om meer invloed uit te oefenen en uw inspraak optimaal te benutten, kunt u deelnemen aan de nieuwe cursus MR basis VO (voortgezet onderwijs). U maakt zich met deze compacte, maar complete cursus volledig vertrouwd met onder meer de WMS, de financiële gang van zaken op school en u leert wat er achter de getallen schuilgaat.

De volgende drie modules komen aan de orde:


Module 1 Wet- en regelgeving: de WMS


Module 2 De praktijk van de medezeggenschap


Module 3 Vergaderen en besluitvormen


 

De cursus reikt u in een compacte bijeenkomst de basiskennis aan die u nodig heeft om uw werk in de medezeggenschapsraad goed te kunnen doen. 

De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) geeft de kaders aan waarbinnen uw MR opereert. Een wettelijke basis biedt echter geen garantie voor het goed functioneren van de medezeggenschap. Daar zult u als MR-lid zelf gestalte aan moeten geven. Met name over de invloed die de MR in het voortgezet onderwijs heeft op besluiten van het bevoegd gezag en de gevolgen daarvan bestaat soms onvoldoende kennis. Met MR basis VO komt u beslagen ten ijs.

Programma
17.30u  - Broodje
18.00u  - Training
20.00u  - Pauze
20.15u  - Training
21.45u  - Vragen
22.00u  - Afsluiting 

Volg een cursus bij VOO scholing om bij te blijven en neem gerust een paar collega's mee! 

> Meer informatie? Neem contact op via 036 5331500 of scholing@voo.nl. U kunt MR basis VO ook op uw eigen school aanvragen. Neem voor informatie contact op met het cursussecretariaat.

Over de VOO en medezeggenschap
De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) is de grootste opleider medezeggenschap in het onderwijs. Als betrokken organisatie bij de totstandkoming van de WMS (en voorheen WMO) en als initiatiefnemer van de landelijke geschillencommissie medezeggenschap heeft de VOO een jarenlange expertise opgebouwd en ijvert zij voor succesvolle medezeggenschap in het onderwijs.

Opmerkingen van cursisten over MR basis VO
- 'Nuttig cursusboek. Deskundige gespreksleider! Kritische vraag om te onthouden: Waar staat dat? Je leert op een andere, onafhankelijke manier denken.'
- 'Praktisch en herkenbaar. Veel eye-openers.'
- 'Ik vond het een heel interessante bijeenkomst. Leuk en goed om bij te wonen.'

inschrijven

Inschrijven bestaat uit twee stappen. Zoek eerst de geschikte datum en cursus. De tweede stap vult u uw gegevens in.

Kies datum en locatie

  • 7 december 2017MR Basis VO in Utrecht