Home / Cursus / MR Compleet VO 036 - 533 15 00
Deel |

MR Compleet VO

DIRECT INSCHRIJVEN


Meer informatie

Duur 2 avonden van 19.30 tot 22.00u
Kosten € 341,25 p.p., inclusief MR werkboek en zakboek Medezeggenschap. Als uw MR lid is van de Vereniging Openbaar Onderwijs krijgt u 15 procent korting en betaalt u € 290,-. U verdient het lidmaatschap vaak met drie deelnemers al terug! 
Open inschrijving Zie hieronder alle plaatsen/data.
Op locatie U kunt MR Compleet VO ook op uw eigen school aanvragen. Het is ook mogelijk de bijeenkomst overdag te organiseren. Bel met ons verenigingssecretariaat via 036 5331500 of mail scholing@voo.nl.

Wilt u naast de theorie ook praktische kennis opdoen? MR Compleet VO (voortgezet onderwijs) is de complete voorbereiding op het MR-werk; een basiscursus van 5 uur. U raakt vertrouwd met de Wet medezeggenschap op scholen (WMS), leert over de belangrijke rechten en plichten en u krijgt vergader- en besluitvormingstechnieken in de vingers. Zo weet u hoe u optimaal invloed uitoefent.


Avond 1 MR Start; Wet- en regelgeving


Avond 2 De praktijk van de medezeggenschap


 

De cursus reikt u twee bijeenkomsten de basiskennis aan die u nodig heeft om uw werk in de medezeggenschapsraad goed te kunnen doen. 

De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) geeft de kaders aan waarbinnen uw MR opereert. Een wettelijke basis biedt echter geen garantie voor het goed functioneren van de medezeggenschap. Daar zult u als MR-lid zelf gestalte aan moeten geven. Met name over de invloed die de MR in het voortgezet onderwijs heeft op besluiten van het bevoegd gezag en de gevolgen daarvan bestaat soms onvoldoende kennis. Met MR Compleet VO komt u beslagen ten ijs.

 

Volg een cursus bij VOO scholing om bij te blijven en neem gerust een paar collega's mee! 

> Meer informatie? Neem contact op via 036 5331500 of scholing@voo.nl. U kunt MR Compleet VO ook op uw eigen school aanvragen. Neem voor informatie contact op met het cursussecretariaat.

Over de VOO en medezeggenschap
De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) is de grootste opleider medezeggenschap in het onderwijs. Als betrokken organisatie bij de totstandkoming van de WMS (en voorheen WMO) en als initiatiefnemer van de landelijke geschillencommissie medezeggenschap heeft de VOO een jarenlange expertise opgebouwd en ijvert zij voor succesvolle medezeggenschap in het onderwijs.

Opmerkingen van cursisten over MR Compleet VO
- 'Nuttig cursusboek. Deskundige gespreksleider! Kritische vraag om te onthouden: Waar staat dat? Je leert op een andere, onafhankelijke manier denken.'
- 'Praktisch en herkenbaar. Veel eye-openers.'
- 'Ik vond het een heel interessante bijeenkomst. Leuk en goed om bij te wonen.'

 

inschrijven

Inschrijven bestaat uit twee stappen. Zoek eerst de geschikte datum en cursus. De tweede stap vult u uw gegevens in.

Kies datum en locatie

  • 2 oktober 2019MR Compleet VO in Amsterdam - tweede avond 16 okt
  • 29 oktober 2019MR Compleet VO in Leeuwarden - tweede avond 12 nov
  • 30 oktober 2019MR Compleet VO in Maastricht - tweede avond 13 nov
  • 7 november 2019MR Compleet VO in Roosendaal - tweede avond 21 nov
  • 14 november 2019MR Compleet VO in Zwolle - tweede avond 28 nov
  • 28 november 2019MR Compleet VO in Utrecht - tweede avond 12 dec