Home / Cursus / MR en Jaarverslag op locatie 036 - 533 15 00
Deel |

MR en Jaarverslag op locatie

DIRECT INSCHRIJVEN


Duur 1 bijeenkomst van 19.30 tot 22.00u.
Ledenprijs 1 dagdeel (2,5 uur):  ledenprijs € 799|  niet-leden € 940,-. Groep bestaande uit maximaal 20 personen. Lees hier over de voordelen van het lidmaatschap
Meer informatie? Bel met ons cursusbureau via 036 5331500 of mail scholing@voo.nl.

 

De VOO organiseert bijeenkomsten voor (G)MR-leden over het jaarverslag.

Elk schoolbestuur moet het jaarverslag ter informatie aan de (G)MR sturen. Onderdeel van het jaarverslag is de jaarrekening, alsmede een toelichting hierop. De jaarrekening is een vaststelling van het financieel beleid van het afgelopen jaar. Deze moet voorzien zijn van een continuïteitsparagraaf waarmee uw bestuur inzicht geeft in de belangrijkste financiële verwachtingen voor de komende jaren. Met deze stukken kunt u als MR of GMR uw voordeel doen. U krijgt inzicht in de (financiële) situatie van uw schoolbestuur en de verwachtingen voor de komende jaren. Door gebruik te maken van de wettelijke bevoegdheden kunt u invloed uitoefenen en eventuele financiële problemen vroegtijdig aan de orde stellen. Het beoordelen en het stellen van de goede vragen bij deze stukken is vaak lastig.

Zelf insturen

U krijgt tijdens de bijeenkomsten aan de hand van door u toegestuurde jaarrekeningen en continuïteitsparagrafen tips en trucs. Daardoor wordt het lezen en beoordelen van financiële stukken eenvoudiger. Met behulp van de opgedane kennis en de praktische oefeningen kunt u na afloop uw eigen (G)MR adviseren over de door uw bestuur aangeboden stukken.


Meer informatie? Bel met ons cursusbureau via 036 5331500 of mail scholing@voo.nl.

inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig en bestaat uit twee stappen. Kies de door u gewenste datum en locatie. Bij de tweede stap vult u uw gegevens in.