Home / Cursus / TSO Passend Onderwijs 036 - 533 15 00
Deel |

TSO Passend Onderwijs

DIRECT INSCHRIJVEN


Verplichte scholing tussenschoolse opvang

Scholing van Overblijf Medewerkers en Coördinatoren is vanaf 1 augustus 2011 een officiële overheidseis. Vanaf die datum moet ten minste 50 procent van alle TSO-medewerkers en -coördinatoren aantoonbaar geschoold zijn in de tussenschoolse opvang.

Alle VOO-cursussen geven recht op een officieel TSO-certificaat.

Prijs cursus 675,- voor leden (maak uw school hier lid) | 795 normale prijs
Groepsgrootte maximaal 10 deelnemers
Duur 1 ochtend of middag (2,5 uur)
Info 036 533 1500 of scholing@voo.nl

TSO Passend Onderwijs, ook in de pauze

Nieuw in 2015

Sinds 1 augustus 2014 is passend onderwijs van kracht: dit betekent dat scholen verantwoordelijk zijn om alle leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek te bieden. In deze cursus wordt kort ingegaan op het beleid: passend onderwijs, wat houdt het precies in en wat merken scholen ervan in de praktijk?

Vervolgens gaan we specifiek in op wat dit betekent voor TSO medewerkers. Aan de hand van concrete voorbeelden bespreken we welke situaties je kan tegenkomen en hoe je dan het beste kunt handelen.

 


Dit zegt u over ons

Veenlanden College Mijdrecht

Hedy Rodrigues, voorzitter MR VeenLanden College Mijdrecht

‘Wij kiezen voor onze cursussen heel bewust voor de VOO, omdat het een onafhankelijke organisatie is. De trainers houden rekening met alle geledingen, evenals met de specifieke positie van de schoolleiding. Bovendien kan ik zelf aangeven welke cursusleider van de VOO onze MR wil. We hebben nu al enige tijd dezelfde trainer en kan zo onze ontwikkeling volgen. Andersom geeft dat ons ook vertrouwen. Ook vind ik het heel opvallend dat we altijd snel contact krijgen, er wordt direct gereageerd op wat wij nodig hebben.’

inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig en bestaat uit twee stappen. Kies de door u gewenste datum en locatie. Bij de tweede stap vult u uw gegevens in.