Home / Cursus / TSO Start op locatie 036 - 533 15 00
Deel |

TSO Start op locatie

DIRECT INSCHRIJVEN


Meer informatie

Duur 1 bijeenkomst van 9.00 tot 15.00u.
Kosten € 1.464, 75 voor niet-leden en € 1.245,- voor leden  (exclusief optionele lunch van € 10,- p.p.) en inclusief een officieel certificaat. 
Deze kosten zijn  voor groepen tot max. 10 personen. Voor grotere groepen (in overleg) vragen wij een meerprijs. 

Heeft u eerder een cursus TSO Compact geboekt? Deze is met ingang van het schooljaar 2018-2019 vervangen door TSO Start. 

  

TSO Start 

In deze basiscursus leert u als overblijfmedewerker door middel van praktische tips en het uitwisselen van ervaringen omgaan met veelvoorkomende situaties bij het overblijven.

In de cursus is o.a. aandacht voor: 

- Een positief groepsklimaat: hoe zorg je samen voor een veilige omgeving en een leuke en gezellige overblijf? Hoe zorg je voor structuur en heldere regels? 

- Communicatie: hoe communiceer je verbaal en non-verbaal met kinderen, collega's en ouders? Hoe kun je actief luisteren, overleggen, complimenteren of iemand aanspreken op ongewenst gedrag? 

- Omgaan met lastig gedrag: hoe herken je naar buiten of naar binnen gericht gedrag? Hoe ga je om met dit 'lastige' gedrag, of met pesten? Wat ervaar je als lastig? 

Duur: één bijeenkomst van 6 uur. 

> Meer informatie? Neem contact op via 036 5331500 of scholing@voo.nl. U kunt TSO Start op uw eigen school aanvragen. Neem voor informatie contact op met ons cursussecretariaat.

Over de VOO en tussenschoolse opvang
De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) is de grootste opleider tussenschoolse opvang (overblijven) in het onderwijs. Als betrokken organisatie bij de totstandkoming van de subsidieregeling tso als initiatiefnemer van het Expertisecentrum Verantwoord Overblijven heeft de VOO een jarenlange expertise opgebouwd en ijvert zij voor succesvolle overblijf op school.

inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig en bestaat uit twee stappen. Kies de door u gewenste datum en locatie. Bij de tweede stap vult u uw gegevens in.