Home / Nieuws / Congres: Overgang van primair naar voortgezet onderwijs 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Congres: Overgang van primair naar voortgezet onderwijs

11 maart 2015
Auteur:
News

Op woensdag 22 april vindt in Amersfoort het VOO-congres 'Overgang van primair naar voortgezet onderwijs' plaats. De nieuwe documentaire Citostress van Ingeborg Jansen wordt vertoond, er is een debat met onder anderen hoofdinspecteur Arnold Jonk en u kunt deelnemen aan verschillende workshops.

Bent u schoolleider, bestuurder, leerkracht, docent, MR- of ouderraadslid en wilt u met een expertpanel meepraten over het schooladvies, de eindtoets en de voors en tegens? Dan is het congres in Regardz Eenhoorn in Amersfoort een uitgelezen kans!

Dit schooljaar zijn scholen in het voortgezet onderwijs voor het eerst verplicht zich te houden aan het advies van de basisschool, dat voor 1 maart bekend moet zijn. Bovendien wordt de eindtoets pas eind april afgenomen, waardoor de uitslag niet kan worden meegenomen in het schooladvies. Dit heeft gevolgen voor scholen, leerkrachten, ouders en leerlingen. Het congres is gewijd aan de gevolgen en geeft ruimte voor discussie en het uitwisselen van ervaringen.

Citostress

Tijdens het congres wordt de documentaire Citostress vertoond, van documentairemaakster Ingeborg Jansen. Daarin schetst zij een mooi dubbelportret van twee groepen 8 in Rotterdam. De leerlingen van de Kralingsche School in Noord en de Agnesschool in Zuid bereiden zich gedurende het schooljaar voor op de Citotoets. De documentaire wordt eind april uitgezonden door de NCRV op NPO2, maar is voor u het eerst te zien op het VOO-congres.

Aansluitend vindt er een zaaldiscussie plaats, met het expertpanel en documentairemaakster Ingeborg Jansen.

Expertpanel

Met een aantal experts, waaronder Hoofdinspecteur Arnold Jonk, wordt gesproken over het schooladvies, de eindtoets en de aansluiting tussen primair en voortgezet onderwijs.

Daarnaast krijgt u tijdens de thema-workshops tips en informatie over verschillende onderwerpen naar keuze.

 

 
Deelname

Het congres is bedoeld voor schoolleiders, bestuurders, leerkrachten, MR-leden en ouders. Voor leden van VOO (persoonlijk, ouderraad, MR of school) en/of VOS/ABB is deelname gratis. Voor niet-leden kost deelname 26,50 euro, inclusief lunch. 

Naar boven

Deel |