Home / Nieuws / Dekker voorstander van nieuwe schoolconcepten 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Dekker voorstander van nieuwe schoolconcepten

10 november 2016
Auteur:
News

Er is in het openbaar onderwijs volop ruimte voor vernieuwing en inbreng van ouders. Dat stelde de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) in het Radio-1-programma Dit is de dag.

Het radioprogramma besteedde aandacht aan de toename van het aantal initiatieven om een VrijeSchool op te richten. Reden daarvoor zou ontevredenheid zijn bij sommige ouders die zich niet kunnen vinden in het bestaande onderwijsaanbod. In de uitzending kwam ook staatssecretaris Sander Dekker aan het woord, die zijn wetsvoorstel 'Meer ruimte voor nieuwe scholen' toelichtte.

Volop aanbod

Michiel Jongewaard van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) gaf aan bedenkingen te hebben. 'Wij zien ook dat ouders zich steeds meer betrokken voelen bij het onderwijs van hun kind. Maar binnen de openbare scholen is er genoeg aanbod en vernieuwing: we hebben al montessorischolen, daltonscholen, jenaplanscholen, sterrenscholen en iPadscholen.' 

Dekker zei dat hij het goed vindt dat er andere scholen zijn naast het openbaar onderwijs, 'dat vrij is en neutraal'. Maar volgens Michiel Jongewaard van de VOO was de term neutraal niet goed gekozen. 'Juist de diversiteit en de ruimte voor het beleven van de eigen opvattingen en levensovertuiging maakt het openbaar onderwijs zo bijzonder.' Dekker beaamde daarop dat het 'mooie van openbaar onderwijs is dat het vrij is van een specifieke identiteit en daarmee toegankelijk voor iedereen'.

Het wetsvoorstel ‘Meer ruimte voor nieuwe scholen' ligt nu bij de Raad van State.

Naar boven

Deel |