Home / Nieuws / In ONZE SCHOOL: Schoolstrijd Alkmaar nadert ontknoping 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

In ONZE SCHOOL: Schoolstrijd Alkmaar nadert ontknoping

8 juni 2017
Auteur: Michiel Jongewaard
News

 In deze editie 

Schoolstrijd Alkmaar nadert ontknoping: wethouder door de knieën

De opgelaaide schoolstrijd in de Alkmaarse nieuwbouwwijk Vroonermeer lijkt te zijn geluwd. Ondanks eerdere afspraken wilde de wethouder alleen nieuwbouw voor de katholieke school. De gemeenteraad hield woord en dwong de wethouder om plaats te maken voor het openbaar onderwijs. Dat heeft nu eindelijk de kans om voet aan de grond te krijgen.

In het nieuws

Medezeggenschapsraden en GMR'en die lid zijn van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) krijgen voortaan twee keer per jaar gratis de inforeeks ONZE MR toegezonden. Met deze ledenservice wordt het lidmaatschapsvoordeel verder uitgebreid.

Laat je niet gek maken

Kwaliteitsverschillen tussen scholen worden volgens de Onderwijsinspectie steeds groter. De druk op ouders om de juiste schoolkeuze te maken, zou toenemen. Toch zijn die verschillen niet hun grootste zorg, vertellen 5 ouders aan ONZE SCHOOL. 

Hoogleraar Mieke Brekelmans: Docent is rolmodel voor leerlingen

Veertig jaar lang onderzocht hoogleraar onderwijskunde Mieke Brekelmans de relaties tussen docenten en hun leerlingen. Nu gaat ze bijna met pensioen en blikt ze voor de Vereniging Openbaar Onderwijs terug op haar bevindingen: ‘De docent staat model voor de omgang tussen leerlingen onderling.’

Elk jaar een nieuwe noodklok

De inspectie constateerde eerder dit jaar dat de verschillen tussen scholen te groot zijn. Dit mag niet voorkomen, maar onze reflex op deze bevindingen is verkeerd.

Columns

Seizoensarbeiders

door Bas Huijbers

Begin met een toelatingsrecht

door Peter Kwint

Uw ideale school

door Michiel Jongewaard

Idealisten. U ook?

Bent u een idealist die wil kennismaken met de Vereniging Openbaar Onderwijs? Vraag dan het proeflidmaatschap aan voor een jaar, voor maar 15 euro. U abonneert zich dan op het magazine Onze School. Als welkomstgeschenk sturen wij u een mooi notitieboekje toe.

Neem een abonnement

 

 

Downloads


ONZE SCHOOL juni 2017 (1,9 mB)

Naar boven

Deel |