Home / Nieuws / Internationale cursus overblijven in Groningen 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Internationale cursus overblijven in Groningen

26 maart 2014
Auteur:
News

In Groningen volgden overblijfmedewerkers van een internationale schoolafdeling een cursus verantwoord overblijven op school. De Engelstalige training werd georganiseerd door de Vereniging Openbaar Onderwijs.

De cursus ‘TSO Compact’ is al jarenlang een succesvolle cursus voor medewerkers van de tussenschoolse opvang. Nog niet eerder werden de drie modules ‘Structuur in de overblijf’, ‘Communicatie’ en ‘Omgaan met lastig gedrag’ vertaald en gepresenteerd in het Engels.

De deelnemers in Groningen bestonden uit studenten van de Rijks Universiteit Groningen, die naast hun studie bij de Groningse School Vereniging de tussenschoolse opvang verzorgen voor de internationale afdeling. Zij waren afkomstig uit landen als Spanje, Rusland, Hongarije, Verenigde Staten en Letland. De studenten spraken vloeiend Engels en gaven blijk van een grote betrokkenheid bij hun werk als medewerker TSO. 

De cursus van twee avonden was in het Engels vertaald en werd verzorgd door Johan Schat, als trainer en adviseur verbonden aan VOO. Na afloop ontvingen twaalf internationale deelenemers een officieel certificaat, waarmee zij voldoen aan de wettelijke scholinsgverplichting. Wettelijk moet de helft van de overblijfmedewerkers van een bestuur zijn geschoold.

Interesse?

Wilt u meer informatie over de cursussen tussenschoolse opvang of over deze Engelstalige cursus, neem dan contact op met Saïda Oulad Youssef of José Pieneman, via 036 5331500 of scholing@voo.nl.

Naar boven

Deel |