Home / Nieuws / Leerkrachten gezocht voor UvA-onderzoek naar procedure schooladviezen 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Leerkrachten gezocht voor UvA-onderzoek naar procedure schooladviezen

15 mei 2019
Auteur:

In de meest recente editie van ‘Onze School’, het magazine van de Vereniging Openbaar Onderwijs, is een interview te lezen met socioloog Sara Geven, Universitair Docent bij de afdeling Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 ontving zij een beurs van NWO om onderzoek te doen naar de schooladviezen. Kinderen van hoogopgeleide ouders krijgen vaak een hoger schooladvies dan klasgenoten die hetzelfde presteren, maar wier ouders minder hoog zijn opgeleid. Sara kreeg een grote beurs om te onderzoeken op welke manier het school- advies eerlijker kan. 

Voor het opzetten van een vragenlijst binnen dit onderzoek is zij op zoek naar leerkrachten die met een team onderzoekers van de UvA en andere leerkrachten in gesprek willen gaan over hun vragenlijst en adviesprocedure. Het is bekend dat leerkrachten en scholen verschillen in hun adviesprocedures en aanpak, maar de onderzoekers weten nog niet welke factoren bijdragen aan een succesvolle overgang van leerlingen naar het voortgezet onderwijs. Dit onderzoek wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Lijkt het u zinvol en interessant om met deze onderzoekers in gesprek te gaan? Neem dan contact met Sara Geven; s.a.j.geven@uva.nl. De tijd en plaats van de afspraak zijn flexibel.

Het gesprek zal ongeveer anderhalf uur duren.

Naar boven

Deel |