Home / Nieuws / Nieuwe directeur bij de Vereniging Openbaar Onderwijs 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Nieuwe directeur bij de Vereniging Openbaar Onderwijs

5 februari 2019
Auteur: Evita Lagerwaard

 

Met ingang van 1 februari 2019 is Marco Frijlink aangetreden als directeur-bestuurder bij de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). Frijlink is enthousiast verwelkomd bij de VOO. 

Directeur-bestuurder Rein van Dijk is per september 2018 met pensioen gegaan, waarop interim directeur Paul Oomen het afgelopen half jaar verantwoordelijk is geweest voor de continuïteit en voortgang van de VOO.

De waarde van het openbaar onderwijs nóg meer in de schijnwerpers
“Met Marco Frijlink als nieuwe directeur-bestuurder maakt de Vereniging Openbaar Onderwijs een frisse start. De vereniging kan de waarde van het openbaar onderwijs nóg meer in de schijnwerpers zetten. Frijlink is niet alleen gedreven maar ook inhoudelijk zit het goed. Hij brengt ideeën met zich mee vol enthousiasme en elan.”, aldus Gerd-Jan Mense, voorzitter Raad van Toezicht.

Frijlink heeft gedurende zijn carrière ruime ervaring opgedaan met allerlei soorten onderwijs. Zo was hij ruim 10 jaar directeur van een opleidingenbureau in de informatietechnologie, maar ook bestuursvoorzitter van een scholengroep voor openbaar basisonderwijs. Op dit moment is Frijlink lid van de Raad van Toezicht van een openbare voortgezet onderwijs scholengemeenschap. Frijlink: "Openbaar onderwijs is wat mij betreft toegankelijk onderwijs. Als we een maatschappij willen waarin mensen met respect voor elkaars achtergrond en opvattingen constructief samenleven, dan doen we er goed aan ze ook samen te laten leren en ze niet vanaf hun 4e al uit elkaar te halen op basis van de religie of levensovertuiging van hun ouders.”

Naar boven

Deel |