Home / Nieuws / Proef het openbaar basisonderwijs van Bijeen Hoogeveen 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Proef het openbaar basisonderwijs van Bijeen Hoogeveen

27 maart 2015
Auteur:
News

De stichting Bijeen, die met 14 locaties het openbaar primair onderwijs in Hoogeveen vormt, heeft dit jaar veel aandacht besteed aan de School!Week.

Op woensdag 18 maart zetten de scholen hun deuren wagenwijd open om te laten proeven van hun onderwijs. De scholen van Bijeen kennen een nauwe samenwerking op het gebied van onderwijs en organisatie. Bijeen heeft locaties in de kern en in de dorpen rondom Hoogeveen. Doordat deze scholen ook in toenemende mate in clusters samenwerken, kunnen ze gebruik maken van elkaars kennis, kunde en materialen. Bijeenbreed is er sprake van werkgroepen en netwerken waarin leerkrachten elkaar ontmoeten en samenwerken.

Open huis

Bijeen vond het tijd om eens letterlijk en figuurlijk te laten proeven welke smaken er allemaal te vinden zijn bij het openbaar onderwijs. Tijdens het open huis konden ouders van peuters zich oriënteren op een basisschool, maar ook mensen die graag wilden weten hoe bijzonder het openbaar onderwijs is, konden op de scholen terecht.

Openbaar onderwijs bereidt kinderen voor op een veelzijdige maatschappij, waarin mensen verschillen, maar ook veel overeenkomsten hebben. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan het wederzijds respect. Elke school van Bijeen doet dat op een manier die bij de school en de omgeving past. Het onderwijs is steeds in beweging en dat is ook te zien in de scholen. Het schrijfbord heeft al lang plaatsgemaakt voor digitale schoolborden en er wordt meer gewerkt met tablets, laptops en 3D-printers. De methoden zijn steeds vaker digitaal, maar de schoolboeken zijn er gelukkig ook nog steeds, net als de vulpen en de schrijfmethode.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Bijeen: www.bijeen-hoogeveen.nl

Naar boven

Deel |