Home / Nieuws / Ruim 5.000 steunbetuigingen van ouders en grootouders 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Ruim 5.000 steunbetuigingen van ouders en grootouders

4 oktober 2017
Auteur: Michiel Jongewaard
News

Ouders en grootouders hebben massaal de petitie ‘Investeer in onze (klein)kinderen’ ondertekend, om daarmee de onderwijsstaking op 5 oktober te steunen. De steunbetuigingen worden donderdag bij de start van de manifestatie in het Zuiderpark in Den Haag aangeboden aan de stakende leerkrachten.

‘Het geluid van ouders en grootouders is keihard nodig om te laten zien dat de gevraagde investeringen in het onderwijs breed gedragen worden’, zegt Michiel Jongewaard van de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO). ‘Het is niet gewoon maar een vraag van leerkrachten om meer salaris, maar een roep uit de samenleving om het onderwijs te herwaarderen. Dat begint met een eerlijk salaris.’

Leerkrachten verdienen waardering

Jongewaard: ‘Goed onderwijs is naast een liefdevolle opvoeding het belangrijkste wat we aan onze kinderen kunnen meegeven. Met het onderwijs vormen we als samenleving onze kinderen en daar hebben ze hun levenlang profijt van. Dat moeten de leerkrachten wél elke schooldag waarmaken en dat vraagt dus de waardering van ouders en die van de schoolbesturen en de overheid als goed werkgevers.’

Petitie ‘Investeer in onze (klein)kinderen'

De petitie en handtekeningen worden op 5 oktober om 12.30 uur in het Zuiderpark in Den Haag aangeboden aan de stakende leerkrachten die zijn verenigd in het POFront. Thijs Roovers en Jan van de Ven van het POFront zullen de steunbetuigingen in ontvangst nemen.

De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) is de landelijke vereniging van ouders en medezeggenschapsraden in het onderwijs en initiatiefnemer van de petitie. De christelijke ouderorganisatie OUDERS VAN WAARDE ondersteunt de actie.

 

Naar boven

Deel |