Home / Nieuws / School!Week 201 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

School!Week 2019

18 december 2018
Auteur: Biza ShalmashiHet openbaar onderwijs heeft karakter!

Het thema van de campagneweek van het openbaar onderwijs van 18 tot en met 22 maart is dit keer ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’. De School!week bestaat sinds 2012 en wordt georganiseerd door VOS/ABB en de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO).

Elk jaar laten scholen in heel Nederland in deze week zien dat het openbaar onderwijs van en voor de hele samenleving is. Alle kinderen en personeelsleden zijn vanuit die gedachte welkom. Openbaar onderwijs staat voor diversiteit, gelijkwaardigheid en wederzijds respect. In de School!Week maken we dit extra zichtbaar.

Wat organiseren wij?

Er staan drie centraal georganiseerde activiteiten op het programma. De inhoud ervan staat nog niet geheel vast, maar we kunnen u onder voorbehoud alvast het volgende melden:

  • Landelijke opening School!Week 2019:
    Leerlingen van het openbaar en voortgezet onderwijs in Assen gaan met elkaar in debat over actuele ontwikkelingen. Deze activiteit is al op vrijdag 15 maart en staat in het teken van het democratische karakter van het openbaar onderwijs.
  • Studiedag Diploma Openbaar Onderwijs: 
    Deze studiedag voor pabo-studenten is op woensdag 20 maart bij Hogeschool Windesheim in Zwolle. Pabo’ers met het Diploma Openbaar Onderwijs kennen de specifieke identiteit van het openbaar onderwijs.
  • Kinderconferentie:
    De afsluitende activiteit van de School!Week voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 en brugklassers is op vrijdag 22 maart in het Limburgs Museum in Venlo. De kinderconferentie sluit uiteraard aan op het thema ‘Openbaar onderwijs heeft karakter’.

Inspireer collega’s!

Veel openbare scholen doen jaarlijks mee aan de School!Week. Ze organiseren diverse activiteiten, waarbij zij hun omgeving actief betrekken. Het aantal deelnemers neemt elk jaar toe. Natuurlijk hopen wij dat ook dit keer het aantal deelnemers groeit.


Wij horen of u dit jaar ook meedoet en wat uw bijdrage zal zijn. Met uw bijdrage kunt u andere scholen inspireren. Samen maken we er een mooie week van om het openbaar onderwijs nog steviger op de kaart te zetten.

Mail uw ideeën en activiteiten naar ikbenwelkom@vosabb.nl

 

Naar boven

Deel |