Home / Cursus / Training Ouderraden op locatie 036 - 533 15 00
Deel |

Training Ouderraden op locatie

DIRECT INSCHRIJVEN


Meer informatie

Duur 1 bijeenkomst van 19.30 tot 22.00 uur.
Kosten € 782,- voor niet-leden | VOO-leden € 664,70. 
Op maat U kunt Training Ouderraden Basisonderwijs op locatie / op maat met onderstaand aanmeldformulier op uw eigen school aanvragen of bel 036 5331500
Keuzemodules U kunt voor een bijeenkomst op uw eigen school kiezen uit 5 verschillende modules. Elke bijeenkomst behandelt 2 modules. Module 1 en 2 zijn de basismodules.

Speciaal voor ouderraden in het primair onderwijs is er de Training Ouderraden Basisonderwijs (PO). Als lid van de ouderraad zoekt u vaak duidelijkheid over de rol van de ouderraad, over haar taken en de positie op school. De training is zowel geschikt voor beginnende leden als ervaren leden, die de bestaande werkwijze effectiever willen maken.

Tijdens de Training Ouderraden Basisonderwijs krijgt u antwoord op al uw actuele vragen. De training gaat onder meer over de positie van de ouderraad op school, het beheer van de ouderbijdrage, juridische vormen van de ouderraad en aansprakelijkheid en verzekeringen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan een effectieve samenwerking met directie en/of mr én de achterban van de ouderraad.

De ouderraad kan na deze training (nog) effectiever aan de slag op school!

Na de Training Ouderraden kent u...
• de plaats van de ouderraad binnen de school
• de wetten en regels
• de rol en taken van de ouderraad
• de rol en taken van de medezeggenschapsraad
• de basisvoorwaarden van de ouderbijdrage

Voor de Training Ouderraden Basisonderwijs op maat kunt u een keuze (2 modules per bijeenkomst) maken uit de volgende keuzemodules:

1. Financiën, zeggenschap en organisatie (basis)
2. Communicatie en samenwerking: hoe kan dat beter? (basis)
3. Organiseren van activiteiten
4. Vergaderen
5. Werken met een jaarplanning

Voor meer informatie over de cursus kunt u contact opnemen met het cursussecretariaat van de VOO via 036 5331500 of scholing@voo.nl.

inschrijven

Inschrijven is heel eenvoudig en bestaat uit twee stappen. Kies de door u gewenste datum en locatie. Bij de tweede stap vult u uw gegevens in.