Home / Nieuws / Meldpunt over misstanden gratis schoolboeken 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Meldpunt over misstanden gratis schoolboeken

20 september 2009
Auteur:
News

De Vereniging Openbaar Onderwijs opent voor alle ouders met kinderen in openbaar en bijzonder voortgezet onderwijs vanaf maandag 14 september een meldpunt voor klachten over de verstrekking van de gratis schoolboeken. Aan het begin van het nieuwe schooljaar blijkt er veel mis te zijn rond de invoering van de gratis schoolboeken.

Een leerlinge in 3 vmbo in Ede werd naar huis gestuurd omdat zij geen boeken had. Haar vader weigerde de borg te betalen. In Amersfoort stortte een school de borg op de rekening van een ouder, zodat hij niet langer het betalen van de borg hoefde te weigeren. Veel ouders worden geconfronteerd met incassobureaus. En boekenhuis Van Dijk durfde de strijd met een directeur van een ouderorganisatie, die de borg niet betaalde, niet aan. De directeur werd uitgenodigd voor een gesprek.

Van maandag 14 september tot en met vrijdag 25 september a.s. kunnen ouders misstanden over borg, verzendkosten en andere perikelen melden bij het Meldpunt. Het telefoonnummer van het meldpunt is 036 533 1500. De misstanden worden verzameld door de Vereniging Openbaar Onderwijs en worden aangeboden aan de staatssecretaris.

Over het meldpunt is een persbericht verstuurd. Dat vindt u onderaan dit bericht. Ook staat er een standaardbrief voor ouders om de al betaalde borg terug te vragen.

Downloads


Persbericht Meldpunt Misstanden schoolboeken (95 kB)
Standaard brief borg (31 kB)

Naar boven

Deel |