Home / Nieuws / Verkiezingstijd in Onze School 036 - 533 15 00
 

VOO Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuws, ledenbijeenkomsten en activiteiten? Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Verkiezingstijd in Onze School

14 maart 2017
Auteur:
News

 In deze editie 

De Stadsschool als remedie tegen vooroordelen

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (CDA) noemde in 2011 de ‘bestrijding van de segregatie an sich geen doel’ en ook Sander Dekker (VVD) nam geen initiatief om segregatie in het onderwijs tegen te gaan. Micha de Winter veegt met die aanpak - of beter, het ontbreken ervan - de vloer aan.

In het nieuws

Van 20 tot en met 24 maart is het de Week van het openbaar onderwijs. Overal in het land laten openbare scholen onder het motto ‘Ik ben welkom’ aan hun omgeving zien waar het openbaar onderwijs voor staat. Doet uw school ook mee?

De bijl in artikel 23

Het waren geluiden uit het verleden, de schoolstrijd tussen de confessionelen en openbaren, maar honderd jaar nadat met de gelijke bekostiging van het bijzonder onderwijs de vrede werd getekend, is het toch weer raak.

VOO-thema's in de verkiezingsprogramma's

Onderwijs is voor veel politieke partijen een belangrijk onderwerp in hun verkiezingsprogramma. Het is onmogelijk om de zienswijze van alle partijen in beeld te brengen. Toch zetten we voor u een aantal standpunten bij belangrijke VOO-thema’s op een rijtje.

Even getwijfeld: De humanistische school

Met de start van de Amsterdamse Mavo is dit schooljaar de eerste school op humanistische grondslag van de grond gekomen. Veel aandacht is er voor gelijkwaardigheid, zelfontplooiing, actieve tolerantie en verantwoordelijkheid. Maar voor humanisten was een eigen school lang ondenkbaar

Daarom schuwen (sommige) leraren taboes

‘Scholen maken zich grote zorgen over integratie’, luidde de tamelijk suggestieve kop van het persbericht van DUO Onderwijsonderzoek in februari. Het persbericht werd door veel media opgepikt en men ging met de resultaten aan de haal.

Columns

Regels zijn regels

door Bas Huijbers

Geef de vrijheid die je krijgt ook aan anderen

door Ahmed Marcouch

Verkiezingstijd

door Michiel Jongewaard

Idealisten. U ook?

Bent u een idealist die wil kennismaken met de Vereniging Openbaar Onderwijs? Vraag dan het proeflidmaatschap aan voor een jaar, voor maar 15 euro. U abonneert zich dan op het magazine Onze School. Als welkomstgeschenk sturen wij u een mooi notitieboekje toe.

Neem een abonnement

 

 

Downloads


Onze School maart 2017 (2,2 mB)

Naar boven

Deel |